מתכון

קציצות כרשה וכרובית עם איולי תימין

קציצות נפלאות ליומיום וגם לאירוח. אפשר לאפות או לטגן, ואפשר גם להתחיל בטיגון ולהשלים את ההכנה בחימום בתנור

28,406 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2021
קציצות כרשה וכרובית איולי תימין של דן לב | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב
קציצות כרשה וכרובית איולי תימין של דן לב | סטיילינג: שרית נובק, צילום: דן לב

קציצות נפלאות ליומיום וגם לאירוח. אפשר לאפות או לטגן, ואפשר גם להתחיל בטיגון ולהשלים את ההכנה לקראת ההגשה בחימום בתנור.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לאיולי

לטיגון

להגשה

אופן ההכנה

1

מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח רותחים כ־15 דקות לריכוך. מסננים ומצננים.

מכינים את תערובת הקציצות

2

מרסקים את כל חומרי הקציצות מלבד הקמח והביצה במעבד מזון ב־3־4 פולסים קצרים, עד שהמרכיבים קצוצים ומאוחדים בלי שיהפכו לעיסה. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים קמח וביצה ומערבבים היטב. מעבירים למקרר ל־15 דקות להתייצבות.

מכינים את האיולי

3

מעבדים את כל חומרי האיולי מלבד השמן במעבד מזון או בקערה עם בלנדר מוט 2־3 דקות לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן בזילוף עדין ואטי תוך כדי עיבוד, עד קבלת מרקם סמיך ויציב כמו של מיונז.

לפני ההגשה

4

מכינים צלחת עם ביצים טרופות וצלחת עם פירורי לחם או פנקו (או מיקס). מחממים שמן קנולה במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 4־5 סנטימטר. טובלים כל קציצה בביצה, מצפים בפירורי לחם ומטגנים 3־4 דקות, עד להתייצבות והזהבה משני הצדדים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים את הקציצות עם קליפת לימון מגוררת, עלי תימין ואיולי בצד.


מתכון מספר הבישול "הספר הלבן", של דן לב ושרית נובק
הוצאה עצמית, 192 עמ', 149 שקלים.
לרכישה: studiodanlev.com / misspetel.com

הספר הלבן. צילום: דן לב, סטיילינג: שרית נובק
הספר הלבן. צילום: דן לב, סטיילינג: שרית נובק