מתכון

קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות

קציצות עסיסיות וטעימות עם דג טחון שמחליף את הבשר המסורתי, בתוספת קליפת לימון

38,977 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock
קציצות פראסה ודגים עם סלסה עגבניות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: Shutterstock

חשוב לסחוט את הכרשה היטב — זה מה שיקבע את המרקם והאיכות של הקציצות. אפשר לאכול אותן גם בטמפרטורת החדר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לסלסה עגבניות, צ'ילי ולימון

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

חוצים את גבעולי הכרשה לאורכם, שוטפים היטב וחותכים למקטעים באורך 5 ס"מ. מבשלים במי מלח רותחים רבע שעה. שוטפים במים קרים לעצירת הבישול, סוחטים ומייבשים היטב.

2

טוחנים את הכרשה הסחוטה במטחנת בשר או במעבד מזון בפולסים עד שמתקבלים פירורים דקים.

3

מוסיפים דג טחון, ביצים, קליפת לימון, קמח מצה, קימל, מלח ופלפל לבן ולשים בידיים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה להתייצבות התערובת.

4

מחממים מחבת עם שמן חצי עמוק על להבה בינונית-גבוהה. יוצרים קציצה פחוסה לניסיון ומטגנים 3-2 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ובודקים את המרקם והטעם. במידת הצורך משפרים תיבול ו/או מוסיפים קמח או ביצה לייצוב התערובת. מטגנים את שאר הקציצות.

מכינים את הסלסה ומגישים

5

מערבבים את חומרי הסלסה ומגישים בקערית לטבילה לצד הקציצות החמות או הקרות.