מתכון

קציצות קישואים, נענע וחלומי

קישואים ונענע הם שילוב מצוין, אלא שהנענע עשויה להיות שתלטנית. כדאי לבחור בנענע עדינת טעם ולטעום תוך כדי הכנה

33,752 בשלנים התעניינו במתכון זה
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קציצות קישואים, נענע וחלומי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

חשוב מאוד לסחוט את הקישואים והבצלים כדי שהקציצות לא יתפרקו. כדאי לטגן קציצה בודדת לניסיון – אם היא מתפרקת או המרקם לא מספיק מוצק מוסיפים עוד כף פירורי לחם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

סוחטים היטב את הקישואים והבצלים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הנענע ומערבבים היטב. מוסיפים מחצית מכמות הנענע, מערבבים וטועמים - מוסיפים נענע, מלח ופלפל לפי הצורך (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות שבמתכון). יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדורי פינג פונג.

2

מחממים שמן זית במחבת רחבה. מטגנים את הקציצות 3 דקות, הופכים, מכסים את המחבת ומטגנים עוד 3 דקות. אם מטגנים במחזורים מוסיפים כף שמן למחבת לפני הוספת קציצות חדשות.