חמש דקות עבודה, מרכיב סודי או שניים או צורת הגשה מקורית – הקוראים שלנו לעולם לא שבעים ממתכוני פטנט, שקלות ההכנה שלהם עומדת ביחס הפוך לתוצאה.
זה מתכון הפטנט שבחרה אוריה גבע, מתכונאית וסטייליסטית: "מתכון גאוני לפיצה בחמש דקות, שמשמש אותי כשאין לי זמן להתפיח בצק – אני מוציאה פיתה דרוזית מהמקפיא, מורחת רוטב, שמה ירקות וגבינות ושולחת לתנור. בתוך 5 דקות יש פיצה דקיקה ומשובחת." הקפידו לפרוס את הירקות והגבינה דק, כדי שיספיקו להיאפות בתוך כמה דקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לזילוף:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
2
מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה ומניחים עליהן את הפיתות.
3
מפזרים את הירקות, הגבינות ועלי התימין על כל שטח הפיתה (אזורים חשופים עלולים להתייבש) ומזלפים שמן זית.
4
אופים 5-4 דקות עד שזהוב ומבעבע. מגישים מייד.
באותה שיטה מכינים
קריספיצה מרגריטה: מורחים את הפיתה ב-2 כפות רוטב עגבניות טרי או מבושל, מפזרים מוצרלה (השילוב של טרייה ויבשה עובד הכי טוב) וזיתים שחורים מגולענים ואופים 5-4 דקות עד שזהוב ומבעבע.
קריספיצה פירות: מברישים את הפיתה בחמאה מומסת, מניחים עליה פרוסות תאנים או ענבים חצויים וגבינת פקורינו מגוררת ו/או פירורי גבינה כחולה ואופים 5-4 דקות עד שזהוב ומבעבע. אפשר לגוון עם פרוסות דקות של אפרסקים ונקטרינות.