מתכון

קריספיצה

מתכון גאוני לפיצה בחמש דקות, כשאין זמן להתפיח בצק

14,363 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
קריספיצה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
קריספיצה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

חמש דקות עבודה, מרכיב סודי או שניים או צורת הגשה מקורית – הקוראים שלנו לעולם לא שבעים ממתכוני פטנט, שקלות ההכנה שלהם עומדת ביחס הפוך לתוצאה.

זה מתכון הפטנט שבחרה אוריה גבע, מתכונאית וסטייליסטית: "מתכון גאוני לפיצה בחמש דקות, שמשמש אותי כשאין לי זמן להתפיח בצק – אני מוציאה פיתה דרוזית מהמקפיא, מורחת רוטב, שמה ירקות וגבינות ושולחת לתנור. בתוך 5 דקות יש פיצה דקיקה ומשובחת." הקפידו לפרוס את הירקות והגבינה דק, כדי שיספיקו להיאפות בתוך כמה דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזילוף:

אופן ההכנה

1

‏מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

מרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה ומניחים עליהן את הפיתות.

3

מפזרים את הירקות, הגבינות ועלי התימין על כל שטח הפיתה (אזורים חשופים עלולים להתייבש) ומזלפים שמן זית.

4

אופים 5-4 דקות עד שזהוב ומבעבע. מגישים מייד.

באותה שיטה מכינים
קריספיצה מרגריטה: מורחים את הפיתה ב-2 כפות רוטב עגבניות טרי או מבושל, מפזרים מוצרלה (השילוב של טרייה ויבשה עובד הכי טוב) וזיתים שחורים מגולענים ואופים 5-4 דקות עד שזהוב ומבעבע.

קריספיצה פירות: מברישים את הפיתה בחמאה מומסת, מניחים עליה פרוסות תאנים או ענבים חצויים וגבינת פקורינו מגוררת ו/או פירורי גבינה כחולה ואופים 5-4 דקות עד שזהוב ומבעבע. אפשר לגוון עם פרוסות דקות של אפרסקים ונקטרינות.