מתכון

קרמבל פירות

קינוח טעים ופשוט להכנה, וכשמגישים אותו לצד גלידה או קצפת - התבנית מיד מתחסלת

40,228 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
  • קרמבל פירות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
    קרמבל פירות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
  • קרמבל פירות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
    קרמבל פירות של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל

לגרסה טבעונית מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

למלית תפוחים או אגסים

לקרם מסקרפונה (להגשה, לא חובה)

להגשה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־180 מעלות.

2

מערבבים בתבנית תפוחים או אגסים עם יתר מרכיבי המלית ואופים 15 דקות, עד שהם מגירים נוזלים.

בינתיים מכינים את הבצק

3

מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים (או קמח נוסף), סוכר ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחמאה ומערבבים עם מזלג או קצות האצבעות לפירורים גסים.

4

מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את פירורי הבצק ומחזירים לתנור ל־35 דקות עד השחמה יפה.

מכינים קרם מסקרפונה

5

מקציפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את כל המרכיבים לקרם אחיד וסמיך.

6

מגישים את הקרמבל חם עם קרם מסקרפונה או גלידה.