מתכון

ראקוט קרומפלי

שכבות של תפוחי אדמה, שמנת, וביצים קשות. הכי פשוט שיש והכי טעים שיש

49,391 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
ראקוט קרומפליט של דן לב. צילום : דניאל לילה
ראקוט קרומפליט של דן לב. צילום : דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית (או עגולה) במעט חמאה.

2

קולפים תפוחי אדמה וחותכים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. קולפים ביצים קשות ופורסים בפורס ביצים.

3

מסדרים כ-1/3 מכמות תפוחי האדמה בתחתית התבנית בצפיפות. מעליהם מסדרים כ-1/3 מפרוסות הביצים. מפזרים כף פפריקה, מלח ופלפל וכ-1/3 מכמות החמאה.

4

מורחים מעל בעדינות כ-1/3 מכמות השמנת החמוצה בעזרת לקקן. מרכיבים באותו האופן 2 שכבות נוספות. על השכבה האחרונה מפזרים את פרורי הלחם.

5

אופים כ-50 דקות. מגישים חם. נישמר עד יומיים במקרר.