החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית (או עגולה) במעט חמאה.
2
קולפים תפוחי אדמה וחותכים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. קולפים ביצים קשות ופורסים בפורס ביצים.
3
מסדרים כ-1/3 מכמות תפוחי האדמה בתחתית התבנית בצפיפות. מעליהם מסדרים כ-1/3 מפרוסות הביצים. מפזרים כף פפריקה, מלח ופלפל וכ-1/3 מכמות החמאה.
4
מורחים מעל בעדינות כ-1/3 מכמות השמנת החמוצה בעזרת לקקן. מרכיבים באותו האופן 2 שכבות נוספות. על השכבה האחרונה מפזרים את פרורי הלחם.
5
אופים כ-50 דקות. מגישים חם. נישמר עד יומיים במקרר.