סלט הוולדורף הקלאסי מבוסס על שילוב מאוזן ונכון בין פירות, אגוזים ועלים, שמעליהם מישהו קצת השתולל ושפך מלא מיונז, מה שהופך את הסלט לכבד מדי, ודאי בקיץ הישראלי. כאן שמרתי על השילוב המנצח רק הוספתי גבינה, שיניתי את צורת ההגשה ועידנתי את הרוטב.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לווינגרט
אופן ההכנה
1
פורשים מניפה עגולה מ־3־4 פרוסות תפוח על משטח עבודה, מניחים במרכז כפית גדושה של גבינה ומתבלים במלח ופלפל.
2
סוגרים את התפוחים לחצי סהר ומהדקים קלות. חוזרים על הפעולה עם יתר פרוסות התפוח והאננס. מניחים את הרביולי שנוצרו בצלחת הגשה שטוחה. מפזרים מסביב קייל, אספרגוס וסלרי.
3
מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הוויניגרט עד לקבלת רוטב אחיד ומזלפים על המנה. מתבלים במעט מלח ופלפל.