לא צריך לעמוד ולערבב, אלא פשוט לצקת מראש את הנוזלים ולאפשר לתנור לעשות את העבודה. הצלייה עם גבינת פטה יוצרת השחמה מופלאה, ושפע של גרנה פדנו מגורדת משלים את החוויה. לאופן ההכנה המלא, צפו בסרטון בסוף המתכון.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות.
2
מחממים שמן זית במחבת מתכת כבדה על להבה בינונית, מוסיפים בצלי שאלוט ומטגנים 2 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים שום ותימין וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עוד כדקה. מוסיפים אורז, מערבבים ומטגנים כ־3 דקות, עד שקצות גרגירי האורז משנים את צבעם והופכים לשקופים מעט. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית כ־4 דקות, עד שהנוזלים נספגים לגמרי. מוסיפים דלורית וציר ירקות או מים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים קייל וגבינת פטה ומערבבים.
3
מכסים את התבנית במכסה או ברדיד אלומיניום ואופים את הריזוטו כ־20 דקות, עד שהנוזלים נספגים. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כ־5 דקות נוספות להשחמה.
4
מפזרים גבינת גרנה פדנו ומגישים מיד.