מתכון

שווארמה דגים עם פיתה וצזיקי

גרסה ימית לשווארמה בעלת טעמים עדינים שמשתלבים נהדר עם הצזיקי היווני

16,447 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שווארמת דגים עם פיתה וצזיקי  של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
שווארמת דגים עם פיתה וצזיקי של אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצזיקי

לפיתות

לדגים

לירקות

אופן ההכנה

מכינים את הצזיקי

1

מסננים את היוגורט בבד סינון (בד חיתול) 4 שעות לפחות. מעבירים את היוגורט המסונן לקערה ושומרים מעט מנוזלי הסינון. סוחטים את המלפפונים המגוררים ומערבבים עם היוגורט. מוסיפים שום, מלח ושמן זית, מערבבים ומוסיפים מעט מנוזלי הסינון עד לקבלת צזיקי במרקם הרצוי (סמיך או דליל).

מכינים את הפיתות

2

לשים היטב את כל מרכיבי הפיתות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. מתפיחים פעמיים עד להכפלת הנפח. צרים מהבצק כדורים במשקל 120 גרם כל אחד. מתפיחים את כדורי הבצק כחצי שעה. מרדדים כל כדור לעיגול בגודל של פיתה. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הפיתות עד שהן מתנפחות ומשחימות קלות.

מכינים את הדגים

3

מושחים כל פילה דג משני הצדדים בשמן זית, תבלין שווארמה ומלח. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים כל דג על הצד של העור עד שהעור פריך ונפרד בקלות מהמחבת. הופכים ומטגנים דקה נוספת.

מכינים את הירקות

4

צולים את הירקות בגריל או במחבת פסים עד שהם משחימים.

מרכיבים את המנה

5

חותכים את הדג המטוגן לחתיכות קטנות ומגישים בתוך פיתה עם צזיקי וירקות צלויים, או לצידם.