מתכון

שייק אורז בחלב בניחוח קפה ושקדים

מוותרים על הבישול, הופכים את האורז לחלב ומכינים מרכיבי הפודינג משקה קיץ עשיר וצונן

9,120 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שייק אורז בחלב בניחוח קפה ושקדים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
שייק אורז בחלב בניחוח קפה ושקדים של רות אוליבר. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

מתחילים בהכנת חלב אורז ושקדים מתובל (שיכול להחליף את החלב במתכונים האחרים) ואליו מוסיפים חלב מרוכז ושמנת מתוקה. אפשר להוסיף גם מיני ליקרים, תמציות פרי וקליפות הדרים מגוררות ולהעניק למשקה כל גוון טעם שרוצים.

מקל קינמון קלוי

מקל קינמון שהוכנס ל- 5 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. הקלייה מעצימה את טעמו ועוזרת לו לשחרר יותר מהניחוח והטעם לתוך האורז.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את האורז היטב, מסננים ומעבירים לקנקן. מוסיפים מים, תמצית וניל ומקל קינמון ומערבבים. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. מוציאים את מקל הווניל ומקל הקינמון.

2

מעבירים את תכולת הקנקן למעבד מזון ומוסיפים שקדים. מערבלים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מסננים את המשקה דרך בד חיתול או מסננת דקה מאוד.

3

מוסיפים לנוזל חלב מרוכז, שמנת מתוקה, קליפת לימון, קפה וליקר ומערבבים.

להגשה

4

ממלאים כוסות בקרח, יוצקים מעל את המשקה ומגישים מייד.