החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
אופן ההכנה
1
מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה. מוסיפים את הפרגיות, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות.
2
מחממים גריל ומשמנים. משחילים את נתחי הפרגיות על שיפודים וצולים על הגריל מכל הצדדים עד הזהבה.
הצעות לגיוון
3
באותה שיטה מכינים שיפודי טלה במרינדה של משמש: ממירים את הפרגיות בקוביות בשר טלה, את המירין ביין שרי יבש ומוסיפים למרינדה כפית נענע מיובשת.
4
בנוסף ניתן להכין גם שוקי עוף צלויות בזיגוג ריבת משמש: ממירים את הפרגיות ב-6 שוקי עוף ואת המשמש המרוסק ברבע כוס ציר עוף. מכניסים את השוקיים עם המרינדה לשקית קוקי, מחוררים את השקית בכמה מקומות וצולים בתנור ב-180 מעלות כשעה.