מתכון

שיפודי פרגיות במרינדה של משמש טרי

רסק המשמש החמצמץ מרכך את הבשר ומעניק לשיפודים צבע כתום קרמלי. מגישים עם הרבה אורז לבן וקצת בצל ירוק פרוס דקיק

7,312 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
שיפודי פרגיות במרינדה של משמש טרי של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
שיפודי פרגיות במרינדה של משמש טרי של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

מתכון לריבת משמש ביתית 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המרינדה. מוסיפים את הפרגיות, מכסים ומעבירים למקרר לכמה שעות.

2

מחממים גריל ומשמנים. משחילים את נתחי הפרגיות על שיפודים וצולים על הגריל מכל הצדדים עד הזהבה.

הצעות לגיוון

3

באותה שיטה מכינים שיפודי טלה במרינדה של משמש: ממירים את הפרגיות בקוביות בשר טלה, את המירין ביין שרי יבש ומוסיפים למרינדה כפית נענע מיובשת.

4

בנוסף ניתן להכין גם שוקי עוף צלויות בזיגוג ריבת משמש: ממירים את הפרגיות ב-6 שוקי עוף ואת המשמש המרוסק ברבע כוס ציר עוף. מכניסים את השוקיים עם המרינדה לשקית קוקי, מחוררים את השקית בכמה מקומות וצולים בתנור ב-180 מעלות כשעה.