מתכון

שקשוקה מקסיקנית

שקשוקה פיקנטית עם שעועית שחורה וכוסברה. מוגשת לצד טורטיה, מטבל גוואקמולי וקרם פרש

4,586 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שקשוקה מקסיקנית של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי
שקשוקה מקסיקנית של שף ניר גוזמן. צילום: אפיק גבאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב מקסיקני

לגוואקמולי

להרכבת המנה

להגשה

אופן ההכנה

רוטב מקסיקני (ל-340 גרם)

1

מקלפים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ. מקלפים את הפלפל החריף, מוציאים את הגרעינים ופורסים לפרוסות. חותכים את הבצל לקוביות של סנטימטר.

2

מחממים את הירקות במחבת, מבשלים רבע שעה ומנמיכים את האש.

גוואקמולי

3

מרסקים את האבוקדו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.

הרכבת השקשוקה:

4

מוסיפים למחבת הרוטב את השעועית השחורה עם חצי מכמות הכוסברה ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הביצים ומכסים. כשהביצים מוכנות מפזרים את שאר הכוסברה ומניחים על צלחת עץ.

5

מחממים שתי טורטיות במחבת נפרדת ללא שמן. פורסים לרבעים ומגישים בצלחת לחמים. מגישים את השקשוקה עם הגוואקומלי והקרם פרש.