החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב מקסיקני
לגוואקמולי
להרכבת המנה
להגשה
אופן ההכנה
רוטב מקסיקני (ל-340 גרם)
1
מקלפים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות של 2 ס"מ. מקלפים את הפלפל החריף, מוציאים את הגרעינים ופורסים לפרוסות. חותכים את הבצל לקוביות של סנטימטר.
2
מחממים את הירקות במחבת, מבשלים רבע שעה ומנמיכים את האש.
גוואקמולי
3
מרסקים את האבוקדו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
הרכבת השקשוקה:
4
מוסיפים למחבת הרוטב את השעועית השחורה עם חצי מכמות הכוסברה ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את הביצים ומכסים. כשהביצים מוכנות מפזרים את שאר הכוסברה ומניחים על צלחת עץ.
5
מחממים שתי טורטיות במחבת נפרדת ללא שמן. פורסים לרבעים ומגישים בצלחת לחמים. מגישים את השקשוקה עם הגוואקומלי והקרם פרש.