מתכון

שקשוקת עדשים וארטישוק ירושלמי

שקשוקה מועשרת בטעמים - עם עדשים וארטישוק ירושלמי נימוחים שהופכים את המנה הזאת לארוחה מזינה ומשביעה מאוד

7,913 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שקשוקה עדשים וארטישוק ירושלמי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף
שקשוקה עדשים וארטישוק ירושלמי של רינת צדוק. צילום: חיים יוסף

שימו לב: המתכון מצריך השריה של העדשים, ולכן יש להיערך מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסננים את העדשים מנוזלי ההשריה, שוטפים היטב במים קרים ומסננים שוב.

2

מחממים שמן זית במחבת גדולה, מטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים, מוסיפים ארטישוקים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ־2 דקות עד שהארטישוקים מתרככים מעט. מוסיפים עדשים, שום, עגבניות, פפריקה, פלפל ירוק, פלפל שחור, מלח, זרעי כוסברה וזרעי כמון ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש קטנה כ־25 דקות עד שהארטישוקים רכים. אם חסרים נוזלים במהלך הבישול מוסיפים עוד כוס מים בהדרגה.

3

שוברים את הביצים זו אחר זו ומבשלים אותן עד לדרגת העשייה הרצויה. מפזרים מעל עלי כותרת של פרחי ארטישוק ואורגנו.