החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
לסיר
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים פלפל חריף קצוץ ותבלינים ומערבבים. מוסיפים שום ומערבבים. מסננים את הפריקה, מוסיפים לתערובת הבצל ומערבבים. מוסיפים רכז רימונים ומערבבים. מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מתקנים תיבול. מסירים מהאש ומצננים.
2
מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים במחבת או בסיר נמוך שמן זית, שיני שום פרוסות, פרוסות לימון, פלפל חריף וענפי תימין.
3
חותכים לכל תאנה את הראש, חורצים עיגול ומוציאים את תוכן התאנה בעדינות בעזרת כפית. מקפידים להשאיר כ-1/2 ס"מ עובי מבשר התאנה – כדי לשמור על הטעמים וגם כדי שהתאנים לא יתפוצצו בעת הצלייה.
4
מניחים את התאנים במחבת בעדינות, יוצקים מים, מזלפים דיבאס ורכז רימונים, מפזרים מלח ים ופלפל שחור גרוס.
5
צולים את התאנים בתנור 10-15 דקות - אם חסרים מים מוסיפים מעט. הן צריכות להגיע רק לצלייה והשחמה כי הפריקה עשוי כמעט.