סינרגיה בין מקלובה וסינייה. תבשיל פרגיות ים תיכוני, שמתחיל על הכיריים ונגמר בתנור.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטחינה מוקרמת:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מבשלים כרובית ותפוחי אדמה בסיר עם מים רותחים 15-10 דקות עד שהם רכים ומסננים.
2
מחממים תנור ל-180 מעלות.
3
מסדרים פרגיות, כרובית ותפוחי אדמה בכלי רחב וחסין חום. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל, סומאק וכמון טחון. מערבבים ומשטחים בתבנית.
4
צולים בתנור כ-30 דקות עד הזהבה.
5
מערבבים טחינה עם מים, מיץ לימון, שום ומלח ומזלפים מעל הקדרה.
6
אופים 10 דקות נוספות עד הזהבה.
7
מפזרים מעל פטרוזיליה ושקדים קלויים ומגישים חם.