ארוחה שלמה בסיר אחד, עם רוטב בהשראת מנת הפסטה האהובה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
מכינים את הפרגיות:
1
מערבבים סילאן, חרדל ושמן זית בקערה. מוסיפים קוביות פרגיות ומשרים לפחות חצי שעה (ואפשר גם כל הלילה) לספיגת טעמים.
2
מחממים 25 גרם חמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים בצל ומאדים עד ששקוף. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את הפרגיות ומבשלים עד לאידוי כל הנוזלים והשחמת נתחי הפרגיות.
3
יוצקים יין לבן ומבשלים ברתיחה כ-2 דקות, עד לאידוי האלכוהול.
מכינים את הפתיתים:
4
בינתיים מחממים במחבת את שארית החמאה עם תימין. מוסיפים פתיתים ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב, עד שהפתיתים מכוסים בחמאה מכל הצדדים.
5
מבשלים הכל יחד: מוסיפים ציר לסיר הפרגיות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפתיתים המטוגנים. נוזלי הבישול צריכים להגיע עד 1/2 ס"מ מעל הפתיתים - אם יש צורך, מוסיפים מעט מים או ציר עוף. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-6-7 דקות, עד שהפתיתים מבושלים לגמרי. מכבים את הלהבה ומשהים 5 דקות נוספות כשהסיר מכוסה.