החומרים טבלת מידות ומשקלות
ללביבות שורשים לבנות
ללביבות שורשים כתומות
ללביבות שורשים סגולות
אופן ההכנה
1
קולפים את כל הירקות. מגררים בנפרד את הירקות ללביבות השונות בפומפייה גסה ומסדרים בקערות לפי צבעים: מתחילים מהלבנים, ממשיכים עם הכתומים ומסיימים עם הסגולים.
2
את תפוחי האדמה המגוררים שמים לתוך מסננת עם קערה בתחתית וסוחטים על מנת להוציא נוזלים. שופכים את הנוזלים המנוקזים אך מחזירים את העמילן שבתחתית, ומעבירים לקערה יבשה.
3
לכל קערה מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים מעט קמח תפוחי אדמה.
לטיגון
4
מחממים שמן בעומק 2-3 ס"מ במחבת על אש גבוהה, בודקים שהשמן חם דיו ומנמיכים את האש לבינונית. באמצעות כף יוצרים כדור לביבה בגודל בינוני – מגלגלים מעט את התערובת על דפנות הקערה על מנת ליצור קציצה חלקה. מניחים את הקציצה לתוך השמן החם, מכסים במכסה ומטגנים עד שהלביבות מקבלות צבע חום-קרמל בקצוות. מסירים את המכסה, הופכים את הלביבות וממשיכים בטיגון עד להזהבה מלאה.
5
מניחים את הלביבות המוכנות על נייר סופג.
6
הצעות הגשה: מגישים עם אגוזים וענבים. למנה חלבית ניתן להגיש עם גבינה כחולה.