החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים תפוחי אדמה בסיר קטן, מוסיפים מים לכיסוי ועוד 2 ס"מ מעל תפוחי האדמה ומביאים לרתיחה. אחרי 5 דקות ברתיחה מחדירים סכין לאחד מתפוחי האדמה ובודקים – אם היא ננעצת בקלות בבשר, עוצרים את הבישול ומסננים. חשוב להימנע מבישול יתר, שיגרום לתפוחי האדמה להתפרק.
2
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
3
מערבבים עגבניות שרי ו־5 שיני שום בקליפתן עם 2 כפות שמן זית ומעט מלח גס ומעבירים לאחת התבניות. מכניסים את התבנית עם העגבניות לחלק התחתון של התנור וצולים 18 דקות.
4
מפזרים שכבת מלח גס אחידה על נייר האפייה בתבנית השנייה. מניחים את תפוחי האדמה על המלח, מעבירים לתנור וצולים 15 דקות או עד שתפוחי האדמה מתייבשים והקליפה שלהם מתנפחת.
5
חוצים את תפוחי האדמה בעודם חמים (כך הם סופגים את טעמי הסלט טוב יותר), מעבירים לקערה, מוסיפים את יתר חומרי הסלט ומערבבים. אפשר להגיש מיד, אך הסלט טעים יותר יום אחרי ההכנה.