כאן הוספתי לחגיגה גם חציל, הגדלתי עוד קצת את כמות היוגורט וקיבלתי סלט כיפי במיוחד. אפשר לערבב את בשר החצילים הקלויים ברוטב, אבל אני אוהב להגיש את הרוטב על החציל השלם – זה גם מרשים יותר וגם חוסך את עבודת הקילוף.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
אופן ההכנה
1
קולים את החצילים על אש גלויה כ־10 דקות מכל צד עד שהקליפה משחירה. מניחים במסננת להגרת נוזלים וצינון (לחלופין מחממים תנור על מצב גריל לחום מקסימלי וקולים את החצילים מכל הצדדים עד להשחרה).
2
מערבבים היטב (אפשר במעבד מזון) את חומרי הרוטב. שומרים בצד כף או שתיים של עשבי תיבול להגשה.
3
מניחים את החציל הקלוי על צלחת ופותחים אותו בעדינות. יוצקים מעליו את הרוטב, מזליפים שמן זית, מפזרים את עשבי התיבול הקצוצים ששמרנו בצד ומגישים.
דבר התזונאית: חציל על קליפתו מהווה מקור לנוגדי חמצון וכן כמקור לסיבים וויטמינים. אם תבחרו בטחינה מזרעי שומשום מלאה תשלשו כמעט את כמות הסידן (בהשוואה לטחינה שאינה מלאה) ותוסיפו עוד סיבים תזונתיים. הטחינה היא גם המקור לרוב הקלוריות במתכון הזה. רוצים לחסוך קלוריות? הפחיתו כף אחת מהטחינה.
ערכים תזונתיים:
חלבון כ־33 גרם
פחמימות כ־53 גרם
שומנים כ־34 גרם