תבנית פיירקס בגודל 30X20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם
לטבילה
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקרם
1
שמים חלמונים וסוכר בקערת נירוסטה וטורפים לתערובת תפוחה ובהירה עם מיקסר ידני.
2
מביאים מים לסף רתיחה בסיר ומניחים את הקערה עם החלמונים על הסיר (ביין מארי). ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתחממת ומסמיכה. מסירים מהכיריים.
3
מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים לטרוף היטב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה ומקציפים עד שהתערובת אחידה, אוורירית ויציבה.
מרכיבים את הטירמיסו
4
מערבבים אספרסו ומרסלה בקערה שטוחה.
5
טובלים ביסקוטי כמה שניות בתערובת האספרסו ומניחים בכלי הגשה בשכבה אחידה. יוצקים מעל את מחצית הקרם. טובלים את שאר הביסקוטי באספרסו ומניחים בשכבה אחידה על הקרם. מכסים בשאר הקרם ומיישרים.
6
מכסים את כלי ההגשה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות או למשך הלילה.
7
לפני ההגשה מפזרים קקאו או שוקולד מריר מגורר.