מתכון

לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל

הגרסה של אביבית עסיסית בזכות השילוב של זוקיני וכרשה, ירוקה וארומטית משום שפע העשבים ודשנה הודות לקשקבל

22,430 בשלנים התעניינו במתכון זה
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
לביבות זוקיני, כרשה וקשקבל של שפית אביבית פריאל. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מבשלים כרשה בשפע מים כ-20 דקות עד שהיא רכה. מצננים מעט, סוחטים היטב וקוצצים גס.

2

מחממים מחבת עם כף שמן זית ומטגנים בצל 4-3 דקות עד שהוא זהוב. מצננים מעט.

3

בקערה גדולה מניחים כרשה, בצל מטוגן ואת שאר חומרי הלביבות ומערבבים היטב.

4

מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 6-5 ס"מ ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות מכל צד עד שהן שחומות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5

מגישים חם או בטמפ' החדר. אם מכינים מראש, שומרים במקרר עד יומיים וסמוך להגשה מחממים בתנור חם.