לגרסה טבעונית אפשר להחליף את הבשר בגרגרי חומוס ולוותר על היוגורט בהגשה.
גיוונים וקיצורי דרך:
• לפני הקלייה מורחים על חצאי הפיתות גם רסק עגבניות או פלפלים.
• מוותרים על הטיגון המקדים של הבשר – במקום זה מוסיפים שמן זית לתערובת הבשר, מניחים את התערובת על חצאי הפיתות ואופים כ- 15 דקות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתערובת הבשר
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2
מניחים חצאי פיתות בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה. מורחים בשמן זית, מתבלים בדוקה וקולים 12 דקות או עד להזהבה.
מכינים את תערובת הבשר
3
מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית.
4
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את תערובת הבשר על להבה גבוהה שתי דקות עד שצבעה הופך אטום.
5
מפזרים את הבשר על הפיתות הקלויות ומגישים עם יוגורט או טחינה ופלפל חריף מעל.