מתכון

מאפה בשר ודלעת

הבצק פשוט במיוחד להכנה וללא שמרים, והמלית המתוקה והחמה מושלמת לערב קריר

34,663 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למילוי

לציפוי

אופן ההכנה

מכינים בצק

1

לשים את כל חומרי הבצק 5־6 דקות לבצק גמיש ונעים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־3 שעות

מכינים מילוי

2

מחממים תנור לחום מקסימלי, מניחים דלעת בתבנית וצולים כ־20 דקות לריכוך. מעבירים לקערה ושומרים בצד.

3

מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בצלים, בשר ותבלינים עד שהבצלים מתרככים והבשר משנה את צבעו. מדי פעם מערבבים עם כף עץ ו"מפרקים" את הבשר לפירורים. מערבבים עם הדלעת הצלויה. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים לטמפרטורת החדר.

 ממלאים, מצפים ואופים

4

מוציאים את הבצק מהמקרר ויוצרים גליל ארוך בקוטר של כ־5 ס"מ. פורסים ל־20־25 פרוסות. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים כל פרוסת בצק לעיגול בקוטר 12־13 ס"מ.

מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

5

מניחים כף מהמילוי במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש ומשאירים במרכז רווח קטן שיאפשר לאדים לצאת במהלך האפייה.

מאפה בשר ודלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

6

מחממים תנור ל־220 מעלות. מעבירים את משולשי הבצק הממולאים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מאפה בשר ודלעת של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

7

טורפים ביצה עם מעט מים ומלח גס ומברישים את משולשי הבצק. מפזרים מעט מאוד זרעי שומר מעל ואופים 12 דקות. מגישים מיד.

מאפה דלעת ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן