החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים בשיטת הסבתות:
1
שמים בסיר עם הרבה מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות ומסננים. ממלאים מים נקיים וחוזרים על התהליך כ-3 פעמים — זה מחליף את הצורך בהשריה (כנגד הגזים) ומרכך את העדשים.
מכינים את המג’דרה
2
שוטפים את הבורגול ומסננים.
3
מחממים סיר עם שמן ומטגנים בצל 5 דקות להזהבה. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה עד שהשמן נצבע ועולה ריח. מוסיפים את העדשים המסוננות ומערבבים.
4
יוצקים מרק ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבורגול ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש וממתינים כ-10 דקות עד ההגשה.
מטגנים בצל ומגישים
5
מטגנים טבעות מ-6 בצלים בשמן כ-10 דקות על להבה נמוכה ותוך כדי ערבוב עד שמתרכך ומזהיב.
6
מסדרים את המג’דרה במגש, מפזרים עליה את הבצל המטוגן ומגישים.