החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים במשך שעתיים את העדשים במים ומסננים (הממהרים יכולים לוותר על ההשריה).
מבשלים את המרכיבים
2
ממלאים סיר במים, מוסיפים את העדשים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה עד שהעדשים מתרככות (40-30 דקות). מסננים.
3
במקביל מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בסיר מכוסה עם מים ו-2 כפות מלח עד שהם מתרככים (40-30 דקות). מסננים, מצננים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
מטגנים ומגישים
4
: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-נמוכה. מטגנים בצל 4 דקות עד השחמה. מוסיפים שום ומטגנים דקה נוספת. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את תפוחי האדמה והעדשים. מתבלים בבהראט, מלח ופלפל ומטגנים 5 דקות תוך כדי ערבוב.