מתכון

מיני גאלטים קרם שקדים ושזיפים

הגאלט הוא טארט בלי חוקים - העיצוב ותוכן המלית לשיקולכם. הוא קל ומהיר ואחלה התנסות באפייה למתחילים או הססנים

8,684 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2019
מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה
מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם השקדים

לבצק

להרכבה

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

מכינים קרם שקדים

1

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר למשחה חלקה. מוסיפים את השקדים הטחונים וממשיכים לעבד עד שהם מתפזרים באחידות.

2

מוסיפים ביצה, מערבלים להטמעה ומוסיפים את הביצה השנייה. מוסיפים את הקורנפלור מערבלים עד שהוא מתפזר בקרם באחידות. מעבירים לקערית נשמר במקרר עד שבוע במקפיא עד 3 חודשים.

מכינים בצק

3

מעבדים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה במיקסר עם וו גיטרה לתערובת פירורית.

4

מערבבים את המים עם החומץ בקערית ומוסיפים את התערובת לאט ובהדרגה לקערת המיקסר (לא בטוח שיש צורך בכל המים, לכן חשוב לעשות זאת לאט). עוצרים את הוספת המים ועבודת המיקסר מיד כשמתגבש בצק.

5

מעבירים את הבצק למשטח עבודה משטחים לדיסקית בעזרת הידיים, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה ועד חמישה ימים (אפשר גם לשמור במקפיא עד 3 חודשים).

מרכיבים את הטארט ואופים

6

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לדיסקית בעובי של כ-1/2 ס״מ. בעזרת כוס רחבה (בקוטר של כ-10 ס"מ) או קורצן גדול וקורצים 5 עיגולים מהבצק.

מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה

7

מורחים שכבה יפה של קרם שקדים במרכז כל עיגול בצק, משאירים שוליים נקיים של כ-2 ס״מ. מסדרים את השזיפים מעל קרם השקדים בצורת ספירלה, או בכל צורה שאוהבים.

מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה

8

מקפלים את שולי הבצק מעל המלית, מברישים ביצה טרופה מעל הבצק החשוף ומפזרים מעל סוכר חום.

מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה

9

מעבירים את הטארט בזהירות לתבנית ואופים 20-15 דקות עד שהבצק משחים והמלית מבעבעת. בהגשה אפשר לבזוק אבקת סוכר.

מיני גאלטים שקדים ושזיפים. צילום: אלון מסיקה