המשקיענים מוזמנים להחליף את העוגיות הקנויות בשטרויזל ביתי, בבצק פריך אפוי או בבצק ברטון מרוסק לפירורים גסים. אפשר להחליף את התפוחים באגסים – זמן הבישול יתקצר ל- 7-5 דקות בלבד. אפשר גם להכין את העוגה בצורת רולדה פשוטה.
2 עוגות באורך 30 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית
להברשה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1
שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במהירות בינונית כ-5 דקות עד לקבלת פירורי בצק.
2
ממיסים שמרים במים ומוסיפים לקערת המיקסר. מוסיפים גם גבינה וביצים ומערבלים במהירות בינונית כ-3 דקות עד לקבלת בצק הומוגני. מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה ולשים את הבצק במהירות בינונית 3 דקות עד לקבלת בצק רך.
3
מוציאים את הבצק ומשטחים בעזרת מערוך לעובי כ-4 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועדיף למשך הלילה.
מכינים את המלית
4
ממיסים סוכר לקרמל בצבע ענברי בסיר גדול בעל תחתית עבה. יוצקים מים ומערבבים היטב לקבלת סירופ.
5
מוסיפים תפוחים ומיץ לימון ומבשלים על להבה גבוהה כ- 10 דקות תוך ערבוב לסירוגין עד שהתפוחים מתרככים.
6
מוסיפים קורנפלור, מערבבים במשך דקה נוספת עד שהתערובת מסמיכה ומסירים מהכיריים. מעבירים לקערה ומקררים במשך כשעה. מוסיפים שברי עוגיות ומערבבים.
7
מרכיבים את העוגה, מתפיחים ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 20×30 ס"מ ועובי 4 מ"מ. יוצרים בכל מלבן בצק חתכים אלכסוניים בעומק 7-6 ס"מ משני הצדדים ולכל האורך במרחק 2 ס"מ זה מזה. מסדרים כמחצית מהמלית במרכז כל מלבן לכל אורכו וקולעים מעל המלית את רצועות הבצק - רצועה מימין, רצועה משמאל וחוזר חלילה.
8
מורחים את המקלעות בביצה טרופה ומתפיחים 20 דקות בתנור כבוי או בחוץ.
9
מורחים שוב בביצה ומתפיחים בחוץ 20 דקות נוספות.
10
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
11
מורחים פעם שלישית בביצה.
12
אופים 25 דקות עד שהעוגות מזהיבות ומוכנות גם בפנים.