החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרוסטיני
אופן ההכנה
מכינים את המרק
1
חולטים ברוקולי 3 דקות במי מלח רותחים עד לדרגת אל-דנטה. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים. אם אין ציר, שומרים את נוזלי החליטה להמשך.
2
מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל 3-2 דקות עד ששקוף. מוסיפים אנשובי ושום ומאדים עד שהאנשובי נמס וניחוח השום מורגש אך בלי שישחים.
3
מוסיפים תפוח אדמה, יוצקים ציר עוף (או 3 כוסות מנוזלי החליטה של הברוקולי) ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ-15 דקות בסיר מכוסה חלקית עד שתפוחי האדמה מתרככים.
4
מוסיפים את הברוקולי לסיר ומרסקים במוט ריסוק ידני. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור.
מכינים קרוסטיני ומגישים
5
מטגנים במחבת שום ואנשובי בשמן זית עד שהאנשובי נמס אך בלי שהשום ישחים.
6
מורחים מתערובת האנשובי והשום על פרוסות הלחם, מניחים מעל גבינה כחולה ומגישים לצד המרק.