מתכון

מרק בשר וירקות שורש

המרק הזה שייך לקטגוריית המרקים כוללי הכל - יש בו ירקות, קטניות, דגנים ובשר והפתעת אורז קוריאנית

20,895 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
מרק בשר וירקות שורש של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל
מרק בשר וירקות שורש של שף תומר טל. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לובל

המרק הזה שייך לקטגוריית המרקים כוללי הכל (כמו ריבולטה או חרירה), שיש בהם ירקות, קטניות, דגנים ולפעמים גם בשר. אלה מרקים שצריכים להתבשל זמן רב כדי לפתח את כל הטעמים. לפעמים אני אפילו מבשל אותם לילה מעל להבה נמוכה במיוחד. במרק הזה יש לפת ומנגולד, שהם תמצית של טעמי החורף המקומי, וגם מקלות אורז מאוד לא מקומיים (מקוריאה) – שמתבשלים במרק, סופחים את כל הטעמים שלו והופכים להפתעה טעימה במיוחד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית מעל להבה בינונית בסיר גבוה ורחב (שיכול להכיל את כל רכיבי המרק).

2

מתבלים בשר במלח, מוסיפים לסיר ומטגנים כ־12 דקות עד השחמה. מערבבים והופכים כל כמה דקות (הסיר יעשן קצת וזה בסדר). מוציאים את הבשר מהסיר ושומרים בצד.

3

מוסיפים לסיר זרעי כוסברה ומטגנים דקה. מוסיפים בצל, מטגנים 5 דקות ומערבבים מדי פעם, עד שהבצל מתחיל להזיע. מוסיפים גזר ושומר, מערבבים, מטגנים 3־4 דקות ומערבבים מדי פעם.

4

מוסיפים לפת, פלפל ירוק חריף ושום, מערבבים, מטגנים 3 דקות ומערבבים פעם או פעמיים. מוסיפים מנגולד, מערבבים ומטגנים 2 דקות עד שהוא נובל. מוסיפים עגבניות ומבשלים כ־7 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומתחילות להתפרק.

5

מכניסים עדשים לשקית בד ומוסיפים למרק. אפשר להוסיף את העדשים גם בלי שקית, אבל הבישול בתוכה מבטיח מרק צלול יותר. אם מוסיפים ללא השקית מערבבים ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים יין לבן ומבשלים כ־5 דקות עד שרוב האלכוהול מתנדף.

6

מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים חמימים (לא רותחים) לכיסוי ועוד כ־5 ס"מ מעל. מוסיפים עצמות מוח, מגבירים להבה לגבוהה ומביאים לרתיחה.

7

מנמיכים להבה לנמוכה, מוסיפים מקלות טוקובוקי, מכסים את הסיר ומבשלים 3 שעות ועד לילה. מגישים חם. המרק נשמר עד 3 ימים במקרר. אם מוסיפים את העדשים בשקית, מוציאים אותן מהשקית אחרי שעתיים ומבשלים אותן במרק בזמן שנותר.