כשמכינים קציצות טלה/כבש לרוב משתמשים בתערובת של בשר בקר ושומן טלה. השומן נותן בדיוק אותו טעם וגם חוסך בעלויות. הכלל פשוט: בקציצות או בקבבים מחליפים 25%-20% מהבשר בשומן טלה. למה מרק חתונה? טעות בתרגום: המרק, שנולד במסעדה איטלקית באמריקה, נקרא במקור minestra maritata , כלומר “מרק נשוי”, בגלל השידוך המוצלח כל כך בין הירקות לבשר.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
ל-50-40 קציצות
למרק
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מערבבים את החומרים בקערה ויוצרים קציצות בקוטר 3 ס”מ. שומרים בטמפ’ החדר עד שהמרק מוכן.
מכינים את המרק
2
מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים בצל ושום 5 דקות עד הזהבה. מוסיפים תרד, עשבי תיבול ושני סוגי פטריות ומבשלים 3-2 דקות עד שהתרד קמל.
3
מוסיפים שעועית וציר עוף ומביאים לרתיחה.
4
מניחים את הקציצות במרק החם בעדינות. מכסים את הסיר בנייר אפייה שגזרנו לקוטר הסיר וגם במכסה ומבשלים כשעתיים על להבה נמוכה עד שהשעועית רכה. מתבלים במלח ופלפל.
להגשה
5
מניחים 4-3 קציצות בכל קערה, יוצקים עליהן מהמרק ומגישים עם פרמזן מגוררת ולחם כפרי.