החומרים טבלת מידות ומשקלות
ל-4 מנות
לסלסה ורדה
ל"חמאת" קשיו
אופן ההכנה
פרחי הכרובית והברוקולי
1
מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל גרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-8-10 דקות. חולטים בסיר עם מים ומלח את פרחי הברוקולי ל-20 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
2
חולטים בסיר עם מים ומלח את פרחי הברוקולי ל-20 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
3
פורסים את בצל השאלוט לטבעות דקיקות.
סלסה
4
מניחים את כל עשבי התיבול ואת שיני השום במעבד מזון וטוחנים עד קבלת מחית דקה. מזליפים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. אפשר לשמור במקרר למשך 4 ימים.
"חמאת" קשיו
5
מניחים את אגוזי הקשיו במעבד מזון וטוחנים לאבקה. מזליפים מעל מים קרים מאוד עד קבלת מרקם חמאתי וחלק. מתבלים במעט חומץ בן יין לבן ומלח.
הגשה
6
מניחים בקערה תלולית של חמאת קשיו, מעליה את פרחי הכרובית הצלויים, פרחי הברוקולי החלוטים וטבעות השאלוט הדקיקות. מוסיפים 3 כפות סלסה ורדה ומערבבים הכל בעדינות בידיים בתנועה מעגלית מלמטה למעלה כדי לא לשבור את הפרחים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל הסלט את אגוזי הלוז הקלויים.