מתכון

סלט כרוביות צלויות וברוקולי עם סלסה ורדה

סלסה ורדה היא מעין פסטו של עשבי תיבול המשמש במגוון מנות במטבח האיטלקי

9,358 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
סלט כרובית וברוקולי עם סלסלה ורדה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
סלט כרובית וברוקולי עם סלסלה ורדה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ל-4 מנות

לסלסה ורדה

ל"חמאת" קשיו

אופן ההכנה

פרחי הכרובית והברוקולי

1

מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל גרוס. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות ל-8-10 דקות. חולטים בסיר עם מים ומלח את פרחי הברוקולי ל-20 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

2

חולטים בסיר עם מים ומלח את פרחי הברוקולי ל-20 שניות ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול.

3

פורסים את בצל השאלוט לטבעות דקיקות.

סלסה

4

מניחים את כל עשבי התיבול ואת שיני השום במעבד מזון וטוחנים עד קבלת מחית דקה. מזליפים את שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. אפשר לשמור במקרר למשך 4 ימים.

"חמאת" קשיו

5

מניחים את אגוזי הקשיו במעבד מזון וטוחנים לאבקה. מזליפים מעל מים קרים מאוד עד קבלת מרקם חמאתי וחלק. מתבלים במעט חומץ בן יין לבן ומלח.

הגשה

6

מניחים בקערה תלולית של חמאת קשיו, מעליה את פרחי הכרובית הצלויים, פרחי הברוקולי החלוטים וטבעות השאלוט הדקיקות. מוסיפים 3 כפות סלסה ורדה ומערבבים הכל בעדינות בידיים בתנועה מעגלית מלמטה למעלה כדי לא לשבור את הפרחים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל הסלט את אגוזי הלוז הקלויים.