*שימו לב יש להשרות את העדשים 6 שעות
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מבשלים עדשים בשפע מים רותחים כ־20 דקות עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים.
2
במקביל מניחים חצילים בתבנית. מברישים רצועות חצילים בשמן זית, בוזקים מעט מלח ומפזרים עלי זעתר יבשים. מעבירים לתנור ואופים את החצילים כ־15 דקות להשחמה.
3
מערבבים חצילים, עדשים, ירוקים, שורש סלרי, מלח, פלפל, שמן זית, לימון דבש ענבים בקערה רחבה.
4
יוצקים יוגורט על צלחת הגשה ומשטחים מעט בעזרת כף. מניחים מעל את הסלט ומגישים.