החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה
לבישול הדג
אופן ההכנה
1
מערבבים יוגורט, מיץ וקליפת לימון, שום ותבלינים. מניחים את נתחי הדג בקערה רחבה ומכסים אותם במרינדה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
2
מחממים תנור ל־230 מעלות.
3
מחממים שמן זית במחבת שיכולה להכנס לתנור. מטגנים כרשה על אש גבוהה עד שהיא מתרככת ומזהיבה מעט. מכבים את האש ומזיזים את הכרשה הצידה כדי לפנות מקום לדגים.
4
מניחים את נתחי הדגים במחבת כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים את המחבת לתנור. צולים 15־20 דקות עד שבשר הדג אטום והוא נפרד בקלות מהעור. מגישים מיד.
דבר התזונאית:
מעבר למנת החלבון היפה, במנה הזאת מרווחים גם אומגה 3 – חומצת שומן חיוניות שהגוף לא יודע לייצר לבד, ועל כן חייב לקבל אותה מהמזון.
ערכים תזונתיים:
חלבון כ־52 גרם למנה
פחמימות כ־11 גרם למנה
שומנים כ־16 גרם למנה