שפית אביבית פריאל משדכת את פרוסות הדג העבות (סשימי) לגספצ'ו הספרדי הצונן. כאן הוא מגיע בגרסה קלילה וקיצית – ללא לחם, ועם אבטיח שמוסיף לו המון טעם וצבע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לגספצ'ו
אופן ההכנה
1
טוחנים את כל מרכיבי הגספצ'ו במעבד מזון עד לקבלת מחית במרקם הרצוי (גסה או חלקה). מעבירים לכלי סגור ומשהים במקרר שעה לפחות.
2
מסדרים 4־5 פרוסות לוקוס בכל צלחת הגשה, מטפטפים עליהן מיץ לימון ומפזרים מלח אטלנטי. יוצקים את הגספצ'ו בין פרוסות הדג, מפוררים מעל גבינה בולגרית ומתבלים בפלפל שחור ובשמן זית. מקשטים בפלפל ירוק ובעלי כוסברה.