אני אפילו לא זוכרת אם אכלתי את המנה הזאת על חוף ביוון או בגבעה ירוקה באיטליה, אני זוכרת רק את הטעמים והמרקמים כחלק מהרפתקת קיץ נהדרת ורגועה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי
לצלייה
אופן ההכנה
1
קוטמים ראשי עגבניות ומרוקנים את תוכנן בעזרת כפית; שומרים את התוכן בצד (הוא ישמש לרוטב).
מכינים מילוי
2
מערבבים את כל חומרי המילוי למעט שמן הזית לתערובת אחידה. מוסיפים שמן זית ומערבבים־לשים לאיחוד. ממלאים עגבניות עד לקצה.
צולים
3
מחממים תנור ל-200 מעלות, יוצקים את תוכן העגבניות ששמרנו בצד לתבנית עמוקה, מוסיפים 4 כפות שמן זית וכפית מלח, מניחים מעל את העגבניות הממולאות ומעל את ענפי התימין ואת יתר שמן הזית. צולים את העגבניות 1/2 שעה עד שהמילוי שמבצבץ החוצה משחים.