כל מה שצריך, רגע לפני שמתחילים – בבלוג של ליאור משיח
המתכון מיועד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרם מסקרפונה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ במעט שמן או חמאה, גוזרים פס נייר אפייה ומרפדים איתו את דפנות התבנית. גוזרים עיגול מנייר האפייה ומרפדים איתו את תחתית התבנית.
2
מעבדים חמאה, סוכר, מלח ומחית דלעת במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אוורירית ובהירה במרקם המזכיר מיונז.
3
מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה ותבלין דלעת ומעבדים להטמעה.
4
מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים לבלילה חלקה ואחידה. מוזגים את הבלילה לתבנית ומכניסים את התבנית לתנור. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה במעט פירורים לחים.
5
מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. מכינים קרם מסקרפונה ומרכיבים את העוגה: מעבדים את כל חומרי קרם המסקרפונה לקרם אוורירי ואחיד. לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, חוצים אותה לרוחב בעזרת סכין לחם.
6
מניחים על צלחת הגשה או על מגש עיצוב עוגות את חלקה התחתון של העוגה. מורחים עליו מחצית מקרם המסקרפונה באופן אחיד וסוגרים עם החלק העליון של העוגה. מורחים על פני החלק העליון של העוגה את המחצית השנייה של הקרם. אני אוהבת להשאיר על פני הקרם מעין משיחות לא לגמרי אחידות. שומרים במקרר.