מתכון

עוגת פאמפקין ספייס עם קרם מסקרפונה

אפשר להכין את העוגה ולהגיש גם בלי הקרם, אבל אני חושבת שהמתכון בשלמותו ייתן לכם משהו קצת אחר בארוחה הבאה שלכם

12,649 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
עוגת פאמפקין ספייס עם קרם מסקרפונה של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח
עוגת פאמפקין ספייס עם קרם מסקרפונה של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

כל מה שצריך, רגע לפני שמתחילים – בבלוג של ליאור משיח

המתכון מיועד לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ  

מתכון למחית דלעת 

מתכון לתבלין דלעת

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרם מסקרפונה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ במעט שמן או חמאה, גוזרים פס נייר אפייה ומרפדים איתו את דפנות התבנית. גוזרים עיגול מנייר האפייה ומרפדים איתו את תחתית התבנית.

2

מעבדים חמאה, סוכר, מלח ומחית דלעת במיקסר עם וו גיטרה לתערובת אוורירית ובהירה במרקם המזכיר מיונז.

3

מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים גבינת שמנת, שמנת חמוצה ותבלין דלעת ומעבדים להטמעה.

4

מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים לבלילה חלקה ואחידה. מוזגים את הבלילה לתבנית ומכניסים את התבנית לתנור. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא מכוסה במעט פירורים לחים.

עוגת פאמפקין ספייס עם קרם מסקרפונה של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

5

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. מכינים קרם מסקרפונה ומרכיבים את העוגה: מעבדים את כל חומרי קרם המסקרפונה לקרם אוורירי ואחיד.  לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, חוצים אותה לרוחב בעזרת סכין לחם.

6

מניחים על צלחת הגשה או על מגש עיצוב עוגות את חלקה התחתון של העוגה. מורחים עליו מחצית מקרם המסקרפונה באופן אחיד וסוגרים עם החלק העליון של העוגה. מורחים על פני החלק העליון של העוגה את המחצית השנייה של הקרם. אני אוהבת להשאיר על פני הקרם מעין משיחות לא לגמרי אחידות. שומרים במקרר.

עוגת פאמפקין ספייס עם קרם מסקרפונה של ליאור משיח. צילום: ליאור משיח

לכל המתכונים של ליאור משיח