מתכון

עוגת שכבות תפוחים, קרם ג'ינג'ר ותפוחי עץ מיובשים

שכבות של עוגה בחושה מועשרת ברסק תפוחים, ג'ינג'ר מסוכר וקינמון שביניהן קרם ג'ינג'ר ומעל כתר תפוחי עץ מיובשים

1,608 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
עוגת שכבות תפוחים, קרם ג'ינג'ר ותפוחי עץ מיובשים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי
עוגת שכבות תפוחים, קרם ג'ינג'ר ותפוחי עץ מיובשים של רותם ליברזון. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דינה אוסטרובסקי וירדן יעקובי

 את העוגה אני אופה בשלוש תבניות נפרדות – זה קל מאשר לאפות בתבנית גבוהה ולחתוך, ומבטיח שלא יהיו בעיות במרקם.

מתכון ל פרוסות תפוחי עץ מיובשים (אפשר לקנות או להכין בבית)

עוגה גבוהה בקוטר 22 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגה

לקרם

להגשה

אופן ההכנה

מכינים עוגות בסיס

1

מחממים תנור ל־180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן. מקציפים חמאה וסוכר 4־5 דקות לקרם תפוח. מוסיפים ביצים זו אחר זו, מוודאים שהביצה הראשונה נטמעה לפני שמוסיפים את השנייה. מוסיפים תמצית וניל ומערבלים חצי דקה לאיחוד.

2

בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, ג'ינג'ר טרי וקינמון.

3

מוסיפים 1/2 מתערובת הקמח לתערובת הביצים ומערבבים לאיחוד. מוסיפים 1/2 מכמות רסק התפוחים ומערבבים. מוסיפים את מחצית תערובת הקמח שנותרה ומערבבים, מוסיפים את המחצית הנותרת של רסק התפוחים, מערבבים לאיחוד, מוסיפים ג'ינג'ר מסוכר ומערבבים.

4

מחלקים את התערובת ל־3 תבניות בקוטר 22 ס"מ באופן שווה ואופים 40 דקות עד שקיסם שמכניסים למרכז העוגה יוצא לח וללא פירורים. מצננים לחלוטין.

מכינים קרם

5

מקציפים במהירות בינונית חמאה ואבקת סוכר לקרם תפוח. מוסיפים ג'ינג'ר, תמצית וניל ושמנת חמוצה וממקציפים מעט לאיחוד. אל תתפתו להגביר את קצב ההקצפה ואל תורידו את העיניים מהקרם במהלכה. אם תקציפו מהר מדי או יותר מדי זמן הקרם יישבר או יתגבש לחמאה. את הקרם מכינים סמוך להרכבה שכן בקירור הוא מתמצק ואי אפשר למרוח אותו.

מרכיבים את השכבות

6

מורחים על אחת מהעוגות האפויות מחצית מכמות הקרם, מניחים מעל עוגה נוספת ומורחים במחצית הקרם שנותרה. יוצרים גבעה יפה של תפוחים ככתר ומגישים. אם רוצים אפשר למרוח גם את העוגה העליונה בקרם (במקרה כזה פשוט מורחים כל עוגה ב־⅓ מכמות הקרם) ומעליה להניח את התפוחים המיובשים.