אפייה

פיננסייר דבש ואגוזי לוז

טייק אוף מנצח, עסיסי וטעים על עוגת הדבש המסורתית לראש השנה

3,247 בשלנים התעניינו במתכון זה
פיננסייר דבש ואגוזי לוז של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
פיננסייר דבש ואגוזי לוז של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

8 תבניות מיני לחם (8X5) או תבנית 12 שקעים סטנדרטית

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל 180 מעלות.

2

אופים 1 כוס אגוזי לוז בקליפתם בתנור ומערבבים מדי פעם, עד שמתקבל צבע זהוב, במשך 8-10 דקות. מקררים לגמרי (לא מקלפים).

3

מעבירים למעבד מזון את אגוזי הלוז האפויים עם הקליפה, קמח כוסמין לבן ומלח. טוחנים עד לקבלת אבקה.

4

בסיר קטן מחממים את החמאה והווניל (או מחית וניל). מבשלים על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם, עד שמופיע על החמאה קצף ומתחיל להשחים קלות (זהירות שלא לשרוף את החמאה), במשך 5-8 דקות ומסירים מהאש. אם משתמשים במקל וניל, מוציאים אותו וזורקים. מוסיפים את הדבש לחמאה ומערבבים.

5

מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות.

6

טורפים את החלבונים בקערה בינונית, מוסיפים סוכר חום וממשיכים לטרוף עד שהתערובת חלקה. מקפלים לתוך תערובת החלבונים מחצית מהחומרים היבשים, מערבבים שוב ומוסיפים את השאר. מקפלים פנימה את החמאה רק עד שהתערובת חלקה.

7

מקלפים וקוצצים את ¼ כוס אגוזי הלוז הנותרים (לא קלויים). משמנים במעט חמאה את התבניות, מחלקים את התערובת בתבניות ומפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים.

אפייה

8

אופים עד לקבלת צבע חום-זהוב, 15-20 דקות למיני לחמים, 10-15 דקות לתבנית שקעים, או עד שקיסם שננעץ במאפה יוצא נקי.

9

מקררים 5 דקות בתבנית ומעבירים לרשת לצינון מלא.

הצעת הגשה

10

ניתן לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.