מה הילדים לומדים? שאוכל יכול להגיע בשלל צבעים ושכתמים של סלק אינם נמחקים.
הילדים יכולים: למדוד זמנים, לקלף, למעוך, לערבב ולצבוע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים במים. מוסיפים כפית מלח ומבשלים במשך כ-40 דקות עד שהם רכים מאוד. מסננים ומועכים לפירה חלק.
2
מושחים את הסלקים בשמן הזית, מניחים בתבנית ומכסים היטב בנייר אלומיניום.
3
חוזרים על הפעולה עם הבטטות בתבנית נפרדת.
4
מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים את הבטטות כשעה עד שעה וחצי עד שהן רכות מאוד, ואופים את הסלקים כשעתיים עד שהם רכים. קולפים את הבטטות והסלקים בעודם חמימים
5
מועכים את הבטטות לפירה חלק.
6
מרסקים את הסלקים במעבד מזון עם 2 כפות משמן הזית ושן השום עד קבלת מחית חלקה.
7
מוסיפים למחית הבטטה 3 כפות גדולות מפירה תפוחי האדמה ומערבבים. מתבלים במלח, בפלפל ובאגוז המוסקט.
8
מחלקים את שאר כמות הפירה לשתי קערות. לאחת מוסיפים את מחית הסלק, מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל, ולשנייה מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר, מערבבים היטב ומתבלים ב-2 כפות שמן הזית, במלח ובפלפל.