ממלאים את הבצק לרולדה ארוכה, מגלגלים אותה לשבלול מהמרכז לשוליים ואופים בתבנית עגולה, שתומכת במבנה הספירלי.
תבנית בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למריחה
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מאדים בצל במחבת עם שמן 10 דקות על להבה נמוכה לריכוך והזהבה. מוסיפים שום ובשר ומטגנים עד שהפירורים משנים את צבעם.
2
מוסיפים חצילים קלויים, מיץ לימון, קינמון, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה. מסירים מהכיריים ומצננים היטב.
ממלאים ואופים
3
פורשים את הבצק, עורמים מלית לאורך אחת הפאות הארוכות שלו ומגלגלים לגלילה. מגללים את הגלילה לשבלול בתבנית משומנת מהמרכז החוצה. מעבירים למקרר לרבע שעה. בשלב זה אפשר להקפיא.
4
מחממים תנור ל-190 מעלות.
5
לפני האפייה מורחים בביצה ומפזרים שומשום ו/או קצח.
6
אופים כ-40 דקות עד שהמאפה זהוב לחלוטין.