הקטע הנחמד בצזיקי ביתי הוא שאפשר לשחק עם התיבול, הסמיכות והמרקם: אפשר לטחון אותו למרקם חלק בדומה לצזיקי המוכר, או לטחון את השקדים טחינה גסה, מה שייתן מרקם שונה ומפתיע.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
משרים שקדים (או שקדים וקשיו) במי ברז בטמפרטורת החדר 6 שעות מחוץ למקרר. מסננים את השקדים מהמים ומעבירים לבלנדר, מוסיפים מים מסוננים, מלח ומיץ לימון. טוחנים 3-2 דקות למרקם חלק, אם התערובת סמיכה יותר ממרקם של יוגורט, מוסיפים מעט מים מסוננים.
2
מעבירים את קרם השקדים שהתקבל לקערה מוסיפים מלפפון, זוקיני, שמיר ונענע, מערבבים ומתקנים תיבול. מקשטים בעלי פטרוזיליה, שמיר ותפרחות נענע, מזלפים מעט שמן זית מפזרים מלח ופלפל שחור גרוס ומגישים.