מתכון

צ'יפס במיה ברוטב עגבניות זריז

הבמיות הראשונות של העונה מגיעות לשווקים לפני חג שבועות. הן קטנטנות וחמודות והטיגון העמוק הופך אותן לחטיפים של ממש

5,505 בשלנים התעניינו במתכון זה
מאי 2022
צ'יפס במיה ברוטב עגבניות זריז של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
צ'יפס במיה ברוטב עגבניות זריז של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

הבמיות הראשונות של העונה מגיעות לשווקים לפני חג שבועות. הן קטנטנות וחמודות והטיגון העמוק הופך אותן לחטיפים של ממש – פריכות מבחוץ, עסיסיות מבפנים ובכלל לא ריריות. כדי לשמור על פריכות הבמיה לא מבשלים אותה ברוטב, אלא מניחים מעליו. אל תוותרו על הטרגון – הוא מוסיף טעמים אניסיים עדינים ורעננות נהדרת למנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב עגבניות

לבמיה

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

1

מחממים שמן זית בסיר עם שוליים רחבים על להבה גבוהה, מוסיפים שני סוגי עגבניות ומטגנים תוך כדי ערבוב ומעיכה במועך תפוחי אדמה או מטרפה כ־5 דקות, עד שהן מגירות נוזלים ומתכווצות. מוסיפים חמאה, טרגון ומלח, מערבבים ומסירים מהלהבה.

מכינים את הבמיה

2

מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

3

מניחים במיה בקערה עם מים. מניחים בקערה נפרדת קמח.

4

מוציאים את הבמיה מהקערה, מנערים קלות ומעבירים ישירות לקמח. מגלגלים לציפוי מכל הצדדים.

5

מטגנים את הבמיה 3־5 דקות להשחמה. מסננים בעזרת כף מחוררת, מעבירים לרשת מונחת על צלחת (לא על נייר סופג) ומתבלים במלח.

6

מעבירים את הרוטב לצלחת הגשה, מפזרים את צ'יפס הבמיה מעל ומגישים מיד.