מתכון

קובה פירות ים

מלית פירות הים הטרייה נעטפת בבצק הקובה אוורירי. המרכיב שתורם לעסיסיות המלית הוא גבינת עיזים, שגם מוסיפה טעם

3,998 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
קובה פירות ים של שף אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה
קובה פירות ים של שף אמיר קרונברג. צילום: דניאל לילה

חומרים ל- 15 קובות (כ- 5 מנות)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

למרק

אופן ההכנה

מכינים את מעטפת הבצק

1

משרים בורגול בקערה עם מים קרים לכ- 30 דקות עד שהם נספגים בו.

2

מערבבים את הבורגול המושרה עם סולת ומלח ולשים ידנית 3 דקות לקבלת תערובת רכה, לחה ויציבה, כזו שתצליחו לתלוש ממנה כדור, לשטח לפיתה ולמלא. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מים בהדרגה, כף בכל פעם, עד שמתקבל מרקם אלסטי; אם הבצק רך מדי, מוסיפים כף סולת ומערבבים שוב. את הסולת יש להוסיף ממש בקמצנות, אחרת הקובות ייצאו קשות מדי.

3

מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 30 דקות.

בינתיים מכינים את המרק

4

מחממים סיר גדול עם שמן זית ומאדים-מערבבים את כל הירקות 5 דקות לריכוך והזהבה קלה. מוסיפים רסק עגבניות, ברנדי ופפריקה ומבשלים יחד דקה-שתיים למיצוי הטעמים והפגת החמיצות.

5

יוצקים ציר, מתבלים בתימין ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 30 דקות ללא כיסוי.

מכינים את המלית

6

מועכים גבינת עיזים במזלג ומערבבים בקערה עם בשר סרטנים, שרימפס, עירית ומלח לתערובת אחידה.

ממלאים ומעצבים את הקובות

7

מרטיבים את כף היד במעט מים, יוצרים מהבצק כדור בגודל פינג-פונג ומשטחים על כף היד. מניחים כ- 2 כפיות מלית במרכז הבצק, עוטפים אותו סביב המלית ומגלגלים לצורת כדור מושלם. מניחים במגש רטוב למניעת הידבקות וחוזרים על הפעולה עם יתר הבצק והמלית.

משלימים את הכנת המרק ומבשלים בו את הקובות

8

מוסיפים שמנת מתוקה למרק ומחממים לסף רתיחה. מתבלים במלח, פלפל וסוכר, טועמים ומתקנים תיבול.

9

מוסיפים את הקובות אחת-אחת, מכסים חלקית ומבשלים כ- 10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהן מוכנות. מגישים חם.