לגרסה טבעונית מחליפים את החמאה בשמן קוקוס ואת השמנת המתוקה בקרם קוקוס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקרמבל
למלית תפוחים או אגסים
לקרם מסקרפונה (להגשה, לא חובה)
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות.
2
מערבבים בתבנית תפוחים או אגסים עם יתר מרכיבי המלית ואופים 15 דקות, עד שהם מגירים נוזלים.
בינתיים מכינים את הבצק
3
מערבבים בקערה קמח, אבקת שקדים (או קמח נוסף), סוכר ומלח. מוסיפים תמצית וניל וחמאה ומערבבים עם מזלג או קצות האצבעות לפירורים גסים.
4
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את פירורי הבצק ומחזירים לתנור ל־35 דקות עד השחמה יפה.
מכינים קרם מסקרפונה
5
מקציפים בקערה בעזרת מטרפה ידנית את כל המרכיבים לקרם אחיד וסמיך.
6
מגישים את הקרמבל חם עם קרם מסקרפונה או גלידה.