שימו לב, להכנת המנה יש צורך במחצית מכמות בצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרציפן שומשום
לסחלב
להגשה
אופן ההכנה
1
קולים את השומשום במחבת יבשה תוך כדי ערבוב עד שהוא מזהיב. מכינים סירופ סוכר: מבשלים בסיר קטן את הסוכר (3 כפות) והמים (3 כפות) עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ דליל (סך הכל יש צורך ב-4 כפות סירופ סוכר)
2
וחנים את השומשום גס במעבד מזון. נזהרים לא לטחון יותר מדי כדי שהשומשום לא יהפוך לממרח. מוסיפים מחצית מכמות הדבש וסירופ הסוכר וטוחנים דקה נוספת. אם התערובת יבשה ממשיכים להוסיף דבש וסירופ סוכר לסירוגין עד לקבלת תערובת במרקם שמזכיר מרציפן שקדים.
3
מחממים תנור ל־200 מעלות. יוצרים מהתערובת כדורים וממלאים בהם את השישברק. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומייבשים בתנור 4־5 דקות.
לסחלב
4
מערבבים את כל החומרים מלבד מי הוורדים בסיר עד שהתערובת רותחת והסחלב מסמיך מעט. מכניסים את השישברק לסיר, מקטינים את האש ומבשלים כ־25 דקות. אם הסחלב מסמיך מדי אפשר לדלל אותו במעט חלב או מים.
5
מגישים את השישברק עם הסחלב ומקשטים במה שאוהבים.