אני מגיש את המנה הזו בתוך שקיות קוקי אישיות כתוספת לעוף או לסטייק – השקיות יוצאת מהתנור כשהן נפוחות כמו בלון והסועדים מוזמנים לפתוח אותן בעצמם. אפשר כמובן לשחק עם הדגנים ועם הכמויות שלהם, אבל חשוב להשתמש בכמה מינים כדי שהמנה תהיה יותר מעניינת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מבשלים חיטה, פריקה, כוסמת וגריסי פנינה בשפע מי מלח רותחים כ-30 דקות לדרגת אל-דנטה ( 3/4 בישול).
2
מבשלים אורז עגול בשפע מים רותחים 10 דקות עד שהוא כמעט מוכן (3/4 בישול).
3
מבשלים שעועית מש בשפע מים קרים 20 דקות מרגע הרתיחה עד שהיא כמעט מוכנה (3/4 בישול).
4
מחממים תנור ל-160 מעלות.
5
מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר, שורש סלרי ושום כ- 10 דקות עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את כל הדגנים (כולל הבורגול, שלא בישלנו) ואת המש ומערבבים עוד 2 דקות עד שהם עטופים לגמרי בשמן זית.
6
יוצקים יין לבן ומבשלים 2 דקות לאידוי האלכוהול. מוסיפים ציר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית עד שהתבשיל מסמיך ומרקמו דומה למרקם של ריזוטו.
7
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.
8
מחלקים את התבשיל ל- 6 שקיות קוקי, סוגרים אותן ומניחים בתבנית (לא מחוררים!).
9
אופים 20 דקות ומגישים שקית קוקי לכל סועד.