מתכון

תבשיל שומר, חובזה ובשר

תבשיל עשיר וחורפי מאוד ממעט מצרכים

12,394 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
תבשיל שומר, חובזה ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
תבשיל שומר, חובזה ובשר של שף ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

הבישול הארוך מעדן כליל את טעמי האניס של השומר והופך אותו לרך ומתוק מאוד. אפשר להמיר את זנב השור והאונטריב שבמתכון בנתח בקר אחר שאוהבים (באותו משקל) ושמתאים לבישול ארוך (למשל צוואר ושפונדרה).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מתבלים בשר בפלפל לבן וכורכום. מחממים שמן זית בסיר שטוח עם תחתית עבה מעל להבה גבוהה. צורבים היטב את שני סוגי הבשר מכל צדדיהם. מוציאים ושומרים בצד. מוסיפים לסיר בצל ושומר ובעזרת כף עץ מגרדים את תחתית הסיר (אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן זית). ממשיכים לצרוב את הבצל והשומר עד שקיפות, מדי פעם מערבבים.

2

מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים עלי חובזה ושום. יוצקים ציר עוף חם עד כיסוי ומתבלים במלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים 3 שעות או עד שהבשר מתרכך לחלוטין.