מתעוררים לבוקר חדש: כל הבראנצ'ים החדשים

בראנץ' בקפה אירופה. צילום: אמיר מנחם
בראנץ' בקפה אירופה. צילום: אמיר מנחם

בראנץ' מודולרי ביפו, טאפאס איטלקי כשר בירושלים וגם מסעדה שנולדה לבראנצ'ים משפחתיים מרובי משתתפים

8 בנובמבר 2021

קפה אירופה

קפה אירופה הוותיק רתם למשימת הבראנץ' החדש את השפית ירדן שי ("MKR") שבנתה תפריט המציע פרשנות חדשה לארוחת הבוקר הקלאסיות, עם התאמה למטבח המקומי והעונתי. אפשר למצוא בו מנות כמו בריוש עם שרימפס בחמאה חומה, דלועים צרובים בתפוזים ושמן זית עם גבינת סטילטון וסטייק&אגז על תבשיל שעועית ואיולי ארגולה. לצד האוכל ממליצים במסעדה להתחיל את היום גם בקנקן פונץ' סתווי, לטובת כך רקחו תפריט של משקאות אלכוהוליים המבוססים על פירות ותבלינים.

מתי: שישי ושבת, 12:00-17:00

איפה: קפה אירופה

פותחים את היום בפונץ' סתווי בראנץ' בקפה אירופה. צילום: אמיר מנחם
פותחים את היום בפונץ' סתווי בראנץ' בקפה אירופה. צילום: אמיר מנחם

רוצים להכין בראנץ' בבית?

לכל מתכוני הבראנץ' שלנו

בראנץ' בקלי קלות

בראנץ' סופ"ש

שאראק

הבראנצ' של מסעדת שאראק – המסעדה המתחדשת בניצוחם של השפים מאור זגורי ורוסלאן אוסוב – מתרחש מדי שבת. בדומה לתפריט המסעדה השוטף, גם הבראנץ' מבוסס על דגים ושאר מטעמים מהים, וכולל מנות כמו מסבאחה קלמארי, בורקס סרטנים וריקוטה עם ביצה עלומה וקריספי קייל, אויסטרים בשלוש צורות הכנה וקונפי דג טרי עם בריוש.

מתי: שבת, 12:00-16:00

איפה: שאראק

על טהרת הדגים בורקס סרטנים בבראנץ' בשאראק. צילום: איתן וכסמן
על טהרת הדגים בורקס סרטנים בבראנץ' בשאראק. צילום: איתן וכסמן

דלידה

זה לא חדש ששוק לוינסקי הוא אחד המוקדים הקולינריים הלוהטים בעיר בפרט ובארץ בכלל. עכשיו יש גם בראנץ' חדש שעושה לו כבוד, וחתיכת כבוד: השף יוגב ירוס חבר לשף של מסעדת דלידה, ג'ייק סייטוביץ, ועם יעוץ מצידו של איש הקולינריה דוד קישקה הרכיבו כולם יחד ארוחת בוקר על טהרת השוק, שמוגשת בימי שישי בלבד. יש בה תבלינים מחבשוש, בצק עלים מבורקס פנסו, חומרי גלם ממעדניית יום טוב וכן הלאה. כל אלה, כמובן, משמשים בסיס לתפריט שכולל 9 מנות לפתיחת שולחן ועוד עיקרית אחת כמו פראנץ' טוסט מבריוש עם מי זאהר וקומפוט היביסקוס ושמנת חמוצה או בורקסים במילוי תרד וקייל או סרטנים וריקוטה.

מתי: שישי, 11:00-16:00

איפה: דלידה

כל מה שטוב בשוק בראנץ' בדלידה. צילום: יונתן בן חיים
כל מה שטוב בשוק בראנץ' בדלידה. צילום: יונתן בן חיים

יקב בנימינה

אחת מהתופעות המבורכות דווקא שהביאה איתה הקורונה היתה האפשרות לאירוח ביקבים – בין אם זה במרכזי מבקרים או בארוחות מלוות ביין, תחת כיפת השמיים. יקב בנימינה (שנמצא בבנימינה, כמובן) מתחדש החודש בגזרת הבראנץ', שמלווה השקה של תפריט טעימות של יינות היקב. הארוחה בנויה כמסלול טעימות זוגי של 3 או 5 יינות מסדרת רזרב של היקב לצד תפריט הכולל 12 מאזטים כמו צזיקי, עלי גפן, סביצ'ה דג וסלט קישואים בנענע וטחינה. כל זה קורה בגינת היקב הגדולה ומה שנשאר אפשר אפילו לארוז לטייק אווי.

מתי: רביעי וחמישי, 9:00-16:00; שישי, 9:00-14:00

איפה: יקב בנימינה. להזמנות: 04-6107535  

טעימות יין ומאזטים בראנץ' ביקב בנימינה. צילום: דניאל לילה
טעימות יין ומאזטים בראנץ' ביקב בנימינה. צילום: דניאל לילה

דליקטסן כיכר רבין

הסניף החדש של הדליקטסן של קבוצת R2M בכיכר רבין הוא בעצם הבראסרי הותיק בגלגול חדש. רובו אמנם מוקדש למוצרי המעדנייה ואוכל מוכן, אבל על הבר האיקוני שלו אפשר גם לשבת לדרינק ואיזו מנה המבוססת על מוצרי המעדניה. בתפריט סלסלת לחמניות עם חמאה וריבה, הרינג בשמנת, איקרה, סלט ביצים ועוד מנות קטנות לפתיחת התיאבון או להרכבת ארוחה א לה קארט. בהמשך תוכלו להזמין ספיישלים של בוקר כגון ביצים עלומות על לחם קלוי, תרד ורוטב הולנדייז; פרנץ' טוסט עם קומפוט פרי ושמנת חמוצה ועוד.

מתי: כל יום

איפה: דליקטסן כיכר רבין

על הבר האיקוני של הבראסרי בראנץ' בדליקטסן כיכר רבין. צילום: עידית בן עוליאל
על הבר האיקוני של הבראסרי בראנץ' בדליקטסן כיכר רבין. צילום: עידית בן עוליאל

למתכוני הבראנץ' של הדליקטסן, הוטל מונטיפיורי, הרצל 16 והבראסרי

סמא

המסעדה של השף חמודי עוקלה, שגם מתהדרת בגג הכי יפה בעכו שצופה לנוף המרהיב לנמל והשוק, השיקה לא מזמן גם היא את הגרסה שלה לבראנץ' עכואי מגוון: הארוחה כוללת המון מנות קטנות כמו לבנה עיזים, טביחה, חומוס, פלאפל עכואי, זיתים, אבוקדו ולחם שומשום ולצידן מנות בראנץ' גדולות יותר כמו טביחת עגבניות וביצים עם חצילים קלויים וגבינת פטה; שרימפס בחמאת זעפרן עם צלפים ושווארמה דגים עם טחינה, יוגורט לימון ולחם קלוי.

מתי: שישי 10:00-16:00

איפה: סמא

הבראנץ' של סמא בעכו. צילום: אפיק גבאי
הבראנץ' של סמא בעכו. צילום: אפיק גבאי

צ'יקטי

גם צ'יקטי, אחד המקומות האהובים לבראנץ' טרם המגיפה, מחזירה עטרה ליושנה וחוזרת להגיש בראנץ' מפואר בסופי שבוע. הרבה ממנות הבראנץ' הן בעצם המנות מתפריט המסעדה השוטף (כי מי אמר שאי אפשר לאכול אוכל של ערב גם בבוקר), עם חיזוקים מיוחדים כמו "פיאדינה" – מנת סטריט פוד איטלקי של בצק דק פתוח, במקרה הזה ממולא בגבינות וביצים, פריטטה עם טאצ' ספרדי קל ועוד מנות קלאסיות של בוקר.

מתי: שישי ושבת, 11:00-15:00

איפה: צ'יקטי

כמו בערב, רק בבוקר בראנץ' בצ'יקטי. צילום: בן יוסטר
כמו בערב, רק בבוקר בראנץ' בצ'יקטי. צילום: בן יוסטר

לולי

לולי שבחוף גורדון רק נפתחה וכבר השיקה בראנץ' ים תיכוני שאפשר לאכול, באופן מתבקש, עם נוף לים התיכון. הבראנץ' מתחיל בדברים קטנים וטובים כמו סלמון מעושן ועגבניות מגי או גבינת פטה כבשים ושמן זית ישראלי וממשיך למנות גדולות יותר כמו שרימפס, קלמרי ומולים מטוגנים עם מטבל בזיל ושרי וטוגראשי או צ׳יזבורגר וצ'יפס.

מתי: שישי ושבת, 11:00-16:00
איפה: לולי

מול הים בראנץ' בלולי. צילום: אסף קרלה
מול הים בראנץ' בלולי. צילום: אסף קרלה

בית קנדינוף

בית קנדידוף היפואי התחדש לאחרונה בגינת ירק אורבנית שממנה הוא ניזון בחלק ניכר מחומרי הגלם של המסעדה שפועלת בו. לאחרונה השיקה המסעדה גם בראנץ' מודולרי שבו תוכלו להרכיב לעצמכם ארוחת בוקר על פי מידת הרעב שלכם: מנות קטנות ב־22 ש"ח / שלוש מנות ב־65 ש"ח / חמש מנות ב־100 ש"ח / שבע מנות ב־133 ש"ח, ומנות עיקריות עד 88 ש"ח. בין המנות בתפריט אפשר למצוא סלט ג׳רג׳יר עם שקדים מעושנים, ציזיקי פיצוחים, סלט עגבניות עם גבינת ברינזה צאן, שמאלץ הרינג, בנדיקט בריוש קלוי, פונדו תרד ופרמזן עם ביצה עלומה והולנדייז, דגי רשת מטוגנים עם קרם פרש, שישברק חצילים שרופים וריקוטה ועוד (כן נשבעים שיש עוד).

מתי: שישי, 11:00-16:00

איפה: בית קנדינוף

יפואי מודולרי בראנץ' בבית קנדינוף. צילום: אפיק גבאי
יפואי מודולרי בראנץ' בבית קנדינוף. צילום: אפיק גבאי

פלומינו

פלומינו, האיטלקית הכשרה בירושלים, שנפתחה ממש לאחרונה, הרחיבה במהרה את ההיצע ומגישה בראנץ' בימי שישי. הסגנון הוא טאפאס איטלקי-ירושלמי, ואם אתם תוהים מה זה אומר, הנה כמה מנות שמדגימות את העניין: ביצים רכות "ספינאצ'י" אפויות בקרם תרד וגרידת לימון עם ג'בטה מתנור האבן; פיצה ביצה עלומה עם לקט פטריות ועלי תרד או "פריטטה וורדורה" – אומלט איטלקי אפוי בתנור אבן עם תפוח אדמה, זוקיני ומוצרלה. על הקוקטיילים, בשעות הבראנץ', תזכו להטבה של 1+1.

מתי: שישי, 10:30-14:30

איפה: פלומינו

איטלקי, ספרדי, ירושלמי, כשר בראנץ' בפלומינו. צילום: דויד מויאל
איטלקי, ספרדי, ירושלמי, כשר בראנץ' בפלומינו. צילום: דויד מויאל

וילה מארה

המסעדה שממוקמת על טיילת תל אביב משיקה תפריט בראנץ' חדש שמיועד דווקא למשפחות וקבוצות גדולות של 10 אנשים ומעלה. התפריט מבוסס על מנות חלוקה שמוגשות למרכז השולחן (הגדול) כמו קרפצ'יו חציל עם טחינה צהובה או סלט יווני אחריהן מגיעה המנה העיקרית בדמות שקשוקה או פריטטה. כל זה במחיר של 79 שקלים לאדם, ובריזה מהים שאותה אי אפשר לתמחר.

מתי: כל יום, 10:00-12:00

איפה: וילה מארה (יש להזמין שולחן לפחות 3 ימים מראש).

פותחים שולחן לכל המשפחה בראנץ' בוילה מארה. צילום: יעל בונפיס
פותחים שולחן לכל המשפחה בראנץ' בוילה מארה. צילום: יעל בונפיס