טבלת המבקרים

המסעדה שהזכירה לשגיא כהן את הבישול של רפי כהן

הולה. צילום: אפיק גבאי
הולה. צילום: אפיק גבאי

שגיא כהן אכל במסעדה צפופה אך טעימה, ביצה עלומה טעם אוכל גלילי מעולה בת"א ואבי אפרתי חזר למסעדה שקטל. סיכום ביקורות המסעדות של השבוע

4 ביולי 2019

שגיא כהן, הארץ: ששון בר, חיפה

שגיא כהן הצפין השבוע לחיפה וביקר בששון בר, הגסטרו-בר מבית מסעדת סינטה בר הוותיקה.

"בששון בר החיפאית הכל קרוב מדי: תא השירותים לטאבון, שולחן לשכנו, יד או רגל של מלצר לטורסו שלכם. אה־מה־מה, יש שם כמה מנות טובות ועוד אחת שהיא יצירת מופת… התפריט כינה אותה "מוח עגל מבושל עם פלפלים יבשים חריפים, עגבניות, לימון כבוש, חומוס, כוסברה", ואני הולך עכשיו לחלל קודש: היא הזכירה לי את הבישול של רפי כהן. זו מנה דגולה. אין מלה אחרת".
הביקורת המלאה של שגיא כהן ב"הארץ"
ששון בר – כל הפרטים

צפוף אבל האוכל שווה את זה ששון בר. צילום: ישראל אלפסה
צפוף אבל האוכל שווה את זה ששון בר. צילום: ישראל אלפסה

אבי אפרתי, וואלה! אוכל: הולה, תל אביב

אבי אפרתי חזר לארוחה נוספת בהולה של השף ויקטור גלוגר, אחרי ארוחה לא מוצלחת שאכל שם לפני שנה וחצי כשהמסעדה רק נפתחה.
"אז איך בהולה עכשיו? קודם כל, האוכל יותר טוב משמעותית, וזה משמח. העובדה שגלוגר השכיל למקם בתפריט נדבכים מסוימים מקלואליס בוודאי מסייעת לכך".
לביקורת המלאה של אבי אפרתי ב"וואלה"
אוכל משמח יותר הולה. צילום: ספיר קוסא
אוכל משמח יותר הולה. צילום: ספיר קוסא

ביצה עלומה, מאקו: זאכי, תל אביב

ביצה עלומה אכל במסעדת "זאכי" החדשה בפלורנטין, מסעדה בבעלות משותפת ערבית-יהודית, וגילה אוכל גלילי מצוין.

"כמו בכל קומדיה רומנטית, באתי חשדן ויצאתי מאוהב. זאכי, מתברר, היא לא עוד ניסיון כושל וכוזב להיות "אותנטי" בכוח, אלא שיתוף פעולה יהודי-ערבי בין הבעלים נגה שרוני ובילאל אלחלו. להגיד לכם שאני לא סאקר של סיפורים כאלה? אבל מעבר לרומנטיקה השמאלנית, זאכי היא פשוט מסעדה טובה, מהסוג שניתן לפגוש בגליל או בכפרים הערביים, ופתאום אתה נתקל בה ברחוב בפלורנטין ולא מאמין, פשוט לא מאמין".
לביקורת המלאה של ביצה עלומה ב"מאקו"
זאכי – כל הפרטים

מנה מושלמת מסאחן בזאכי. צילום: מיטל סלומון
מנה מושלמת מסאחן בזאכי. צילום: מיטל סלומון

חן קורן, מקור ראשון: סופיצה, תל אביב

חן קורן התלהבה מהאוכל באיטלקית השכונתית סופיצה שבמרכז תל אביב.

"איטלקייה שכונתית. ככה הם קוראים לעצמם. ואני רוצה לדעת רק דבר אחד – למה המסעדה המופלאה הזאת לא נמצאת בשכונה שלי?… הפשטות, הידיים העובדות על הבצק, האיכות של כל מנה שיצאה מהמטבח – זרקו אותי חזרה לנאפולי".
לביקורת המלאה של חן קורן ב"מקור ראשון"
סופיצה – כל הפרטים

פסטה, סופיצה. צילום: דוד ששון
פסטה, סופיצה. צילום: דוד ששון

דניאל שק, TimeOut תל אביב: L28, תל אביב

דניאל שק ביקר ב-L28, הפלטפורמה הקולינרית של האחים ירזין, שבה התחיל לבשל לחצי שנה הקרובה השף גבריאל ישראל ונהנה מרובה המכריע של הארוחה.

"הטורטליני של גבריאל ישראל הם מאסטרפיס. לפסטה יש צבע צהוב-חום, טעם משל עצמה שהוא עשיר בהתאם… אבל שיא העונג הוא בדו שיח בין המילוי לרוטב, בין מליחות קרמית עם שכבת טעם של אגוז מוסקט לבין מתיקות של רוטב התירס… זו מנה מקסימה, יצירתית ומלאת רגש".
הביקורת המלאה של דניאל שק בגיליון TimeOut תל אביב, השבוע.
L28 – כל הפרטים

מלא רגש פילה בקר, L28. צילום: יהונתן בן חיים
מלא רגש פילה בקר, L28. צילום: יהונתן בן חיים