מתכון

רוטב בולונז שילדים אוהבים

רוטב בולונז שמבשלים בכמות גדולה, מקפיאים במנות קטנות ושולפים כשאין זמן לבשל. ארוחת צהריים זריזה שילדים אוהבים

אוקטובר 2021
בולונז שילדים אוהבים. צילום: טל סורסקי
בולונז שילדים אוהבים. צילום: טל סורסקי

והנה טיפ גאוני להקפאה: את הבולונז המוכן אורזים בשקיות זיפ-לוק, משטחים ומקפיאים – כך קל יותר להפשיר את הרוטב והוא לא תופס הרבה מקום בפריזר.

לעוד טיפים חשובים לפני שמתחילים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מלהיטים שמן זית בסיר גדול עם תחתית כבדה. מוסיפים בצל, שום, גזר, סלרי (אם רוצים) וטימין ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים, בערך 5 דקות.

2

מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב תוך כדי שמפוררים את הבשר. חשוב שהבשר לא יהיה קר מידי, אחרת במקום להיטגן הבשר יתבשל!

3

כשהבשר משנה את צבעו לאפרפר, מוסיפים רכז עגבניות, פלפל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומערבבים היטב.

4

מביאים את הרוטב לרתיחה, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם מערבבים.

5

טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים חם או מצננים ומקפיאים במנות קטנות.