והנה טיפ גאוני להקפאה: את הבולונז המוכן אורזים בשקיות זיפ-לוק, משטחים ומקפיאים – כך קל יותר להפשיר את הרוטב והוא לא תופס הרבה מקום בפריזר.
לעוד טיפים חשובים לפני שמתחילים
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מלהיטים שמן זית בסיר גדול עם תחתית כבדה. מוסיפים בצל, שום, גזר, סלרי (אם רוצים) וטימין ומטגנים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים, בערך 5 דקות.
2
מוסיפים בשר טחון ומטגנים תוך כדי ערבוב תוך כדי שמפוררים את הבשר. חשוב שהבשר לא יהיה קר מידי, אחרת במקום להיטגן הבשר יתבשל!
3
כשהבשר משנה את צבעו לאפרפר, מוסיפים רכז עגבניות, פלפל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים ומערבבים היטב.
4
מביאים את הרוטב לרתיחה, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ומבשלים שעה וחצי. מדי פעם מערבבים.
5
טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך. מגישים חם או מצננים ומקפיאים במנות קטנות.